HilmiNgah

Author's details

Date registered: 6 May 2011

Latest posts

  1. Cat Steven : Father And Son — 11 October 2011
  2. Selamat Tinggal Steve Jobs — 6 October 2011
  3. Kalau 3 line = PEKIDA, apa maknanya 2 line ? — 23 May 2011
  4. Tipudaya Barat Membunuh Osama Laden Kali Ke-2 — 14 May 2011
  5. Reformasi blog HilmiNgah.com — 13 May 2011

Most commented posts

  1. Introducing My New Company and My New Life… — 9 comments
  2. Kalau 3 line = PEKIDA, apa maknanya 2 line ? — 7 comments
  3. Aku dan Master — 3 comments
  4. Kisah e-mail untuk isteri tersayang — 3 comments
  5. My Friendster blog dead. HilmiNgah.com now resurrected — 3 comments

Author's posts listings

Aug 25

Kisah kedutaan Malaysia di baling najis dan jalur gemilang dipijak di Indonesia

Apabila ku baca berita dari Indonesia, terasa perit di dalam hati ini. Air mata ini pun terasa bergenang mengenangkan betapa bodohnya tindakan segelintir rakyat Indonesia yang secara terang-terangan menghina Malaysia. Adakah mereka ini tuli, buta dan bisu selama ini? Adakah mereka tidak terfikir yang kita ini adalah serumpun? Andainya kita tidak dipisahkan secara jahat oleh …

Continue reading »

Jul 06

Another mission impossible project for NovaSmart

Hidup ini tak begitu indah Sepanjang mengelibatanku dalam dunia perniagaan yang serba mencabar ini, pelbagai cabaran telah aku ceburi. Ada di antaranya yang aku klasifikasikan sebagai cabaran yang hampir mustahil untuk dilasanakan dek kerana komplexiti dan skalanya yang besar (untuk kompeni kecil mcm aku). Alhamdulillah, banyak juga cabaran-cabaran ini yang berjaya aku tempuhi dengan berjayanya, …

Continue reading »

Jun 07

Pertama kali berjumpa Anwar Ibrahim secara live

wpid-2010-06-06-20-11-51-666-null.jpg

Hari ini pergi. Maghrib di Masjid Bayan Baru. Baru je lapas pergi bawa Iman dan Fahim pergi bermain layang-layang tepi Queensbay. Pelik betul bila sampai ke masjid, banyak giler kereta. Selalunya dua tiga kerat je yang datang. Rupa-rupanya Datuk Seri Anwar Ibrahim yang bagi kuliah maghrib…. patut la ramai. Kalau hari-hari mcm ni kan bagus. …

Continue reading »

May 28

10 minit ke pasar pekan Tronoh

wpid-2010-05-16-12-48-59-89-tronoh.jpg

Freeze in time. Itu je yang boleh aku cakapkan. Segala-galanya seolah-olah 30 tahun dahulu. Sejak lombong bijih timah ditutup, tronoh dah menjadi pekan hantu… cubalah tengok design bangunannya. just recently, aktiviti semakin rancak dek banyak ipt spt utp, uitm, ikbn dibuka. Good for investment actually.

May 25

Another breakfast at Komtar. Same place, same menu

wpid-2010-05-25-08-23-28-960-george-town.jpg

May 23

Intel Nutrition Conference

wpid-2010-05-23-11-45-12-233-gelugor.jpg

Iman enter the colouring competition. Umi and fahim join the conference. Ayah, together with Iman. Fahim buat spoil, berak. So umi kena keluar kejap, gi basuh. Pastu, Fahim pun sama sama melukis, bg semangat kat kakak dia. Iman, bila dah nak abis, dh nak berhenti mewarna. Dah penat, katanya. Tapi bila Fahim dh rancak warna …

Continue reading »

May 22

Yes… the rumor is true. I’m adroid die hard fan. HelloWorld !!!!

HelloWorld!!!

Yes… this is REAL HelloWord application, done and executed in my REAL Motorola Milestone. Say Hello to new android developer from Malaysia. By the way, it is not just an example in the book… its textview manipulation test. I try to post this from my Motorola Milestone, but looks like this JPG not supported.

May 18

Breakfast at Komtar

wpid-2010-05-19-08-46-32-785.jpg

Quite sometime didn’t breakfast at Komtar. Now waiting wife to thumbprint and we will breakfast together. Updated: Currently at adik manja de’corner. My wife favourite restaurant in Komtar. My favorite dine is bihun soup

Mar 06

When we need to make a hard call…. its really hard

What choice i have? I left with no option. I need to make my move… and this time, it is hard, emotional and risky move. I need to move my king right into the battle. Its like I put my head into the chopping board. While my army of defense is strong, but self destruct …

Continue reading »

Dec 15

When 1st class degree student worst than 3rd class degree student

Totally disappointed…. thats everything I can say. After 4 hours wasting time interviewing 2x1st class student with their beautiful degree, what I can say is, I can find a lot of 2nd & 3rd class student that better than them. It is not a secret; 1st class student only good in study, and know nothing …

Continue reading »

Older posts «

» Newer posts